Maxime Trijol, distilleerderij in Saint-Martial-sur-Né (laatst bijgewerkt in juni 2018)
Opgericht in 1859. Al vanaf die datum had de familie wijngaarden en beschikte ze over een stookketel.
Maxime Trijol begint in 1954 als handelaar in wijn en cognac en investeert in de aanschaf van nieuwe distillatieketels. In 1962 besluit hij om distilleerder te worden. Het merendeel van zijn te distilleren wijn komt van wijnboeren die zelf geen alambiek hebben. Slechts een klein percentage komt van zijn eigen wijngaarden in de petite en grande champagne (60 hectare).
Tegenwoordig bezit Jean-Jacques Trijol 24 alambieks. Zijn dochters Pauline en Anne-Sophie werken inmiddels ook bij het bedrijf.
De jonge eau-de-vie gaat eerst een jaar in jonge of nieuwe vaten. Ze gebruiken vooral Limousin en Tronçais eikenhout. Bij de jongste kwaliteiten wordt suiker toegevoegd. Bij de klassieke lijn ook karamel en houtextract.
Trijol maakt ook cognac onder eigen label en wel meerdere lijnen:
Grand classics (blends): Spécial, VS, VSOP, VSOP Superieur, XO, XO Celebration.
Grande Champagnes: Elegance, VSOP, XO, Réserve, Extra, Ancestral, 150th Anniversary.
Très Vieille Borderies (ong 80 jaar oud).
Vintages: Fins Bois 1970-1975-1976-1978-1986, Petite Champagne 1967-1968, Grande Champagne 1977, 1979, 1985, 1988, 1989, 1990.
In het verleden verkocht Trijol zijn grande champagnes onder het label Duboigalant, wat de naam is van het gebied waar een wijngaard ligt.
The Paulsen Collection is eveneens een merknaam van Maxime Trijol (40 jaar oude petite champagne).
Reacties
Trijol — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>