Bureau, Michel

Michel Bureau, bouilleur de Cru in Guimps (petite champagne)

[Niet te verwarren met Jacky Bureau in Dompierre sur Charente (borderies en fins bois) of Didier Bureau in St- Sulpice-de-Cognac, borderies.]

In 1893 is Victor Albert met de wijngaard in Guimps gestart en vanaf 1914 staat er een alambiek. Victor Albert was grootvader van Michel Bureau. Zijn vader heette overigens Alphonse Bobin. Het bedrijf is dus tweemaal via de vrouwelijke lijn overgeërfd.
Momenteel hebben de zonen van Michel Bureau, Jean-Luc en François, de leiding, samen met Ghislaïne.
Alhoewel Gilbert Delos in zijn boek melding maakt van een grande champagne wijngaard, lijken ze toch alleen maar een wijngaard in de petite champagne te hebben: er wordt alleen fine champagne cognac geproduceerd. Vanaf 1993 produceren ze ook een XO-kwaliteit.
Helaas beschik ik niet over een foto van het huis of van het domein. Dus als iemand mij daaraan zou kunnen helpen…

Range: (petite champagne): ***, Napoléon, VSOP, Vieille Réserve, XO, Le Secret, Le Mystere. De laatste twee zijn bijzonder oud.

http://bmf16.free.fr/
Adres: Les Grands Landris, 16300 Guimps. Telefoon: 0454 791993. (Geen informatie bekend over bezoektijden.)

3 gedachten over “Bureau, Michel”

  1. Hoi Ton,

    In een persoonlijk gesprek met de zoon van Michel Bureau heeft hij aangeven dat hij de wijngaarden van zijn Oom heeft overgenomen. Zijn oom wilde het bedrijf niet langer voortzetten en hij wilde ze graag overnemen. Hij heeft niet aangegeven of hij dat samenvoegt met het bedrijf van zijn vader maar lijkt daar wel innig mee samen te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here