1.000.000 Dudognon Henri IV a

Voor en achterkant van de 2 miljoen dollar kostende fles Henri IV Dudognon Héritage.

De fles is in 2008 bedacht door Ley.925 en in opdracht voor dat bedrijf gemaakt door juwelier José Davalos. Ley.925 is een bedrijf dat zich richt op het luxe segment van Tequila en dat in 1997 is opgericht door Fernando Altamirano. Hij maakte van het begin af aan al dure flessen totdat hij zelfs een fles Tequila maakte, bezet met goud en edelstenen die een miljoen dollar moest kosten. Het bleek lastig deze fles verkocht te krijgen. Toen hij het in Dubai probeerde werd hem verteld dat Tequila daar niet in hoog aanzien stond, maar dat ze wel belangstelling zouden hebben voor zo’n zelfde fles, maar dan met cognac. Fernando had daar wel oren naar en is op zoek gegaan naar een geschikte cognacproducent. Deze vond hij in Dudognon en zo is de duurste fles ter wereld uiteindelijk ontstaan.

De familie Dudognon heeft wijngaarden in de grande champagne en is al sinds 1776 actief in cognac. Ook blijken zij in een heel ver verleden af te stammen van Koning Hendrik IV. Dit laatste feit heeft geleid tot de naam voor deze fles: Henri IV Dudognon Héritage of kortweg Henri IV. Ook wordt hij wel ‘DNA of Cognac, the essence of the water of life’ genoemd.

De fles is gemaakt van 24 karaat goud en van sterling platinum (legering van platinum met zilver) en bezet met 6500 briljantjes. De inhoud is 1 liter en de hele fles weegt 8 kilogram.

Terug

 


Reacties

Dudognon extravaganza — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>