Hine Extravaganza

Hine 250

 

In 2013 vierde Hine het 250 jarig jubileum en ter gelegenheid daarvan brachten zij de Hine 250 Years Decanter 1953 uit. Zoals de naam al doet vermoeden is het een vintage, grande champagne 1953. De karaf is ontworpen door Andrée Putman, een bekende Franse interieurontwerpster, die al in 2005 de opdracht daarvoor had gekregen. Toen de fles in 2013 uit kwam, was zij vlak daarvoor overleden en het was haar dochter Olivia die de bijbehorende geschenkdoos heeft ontworpen. De karaf is van Baccarat kristal en is ontworpen in de vorm van een ruw geslepen diamant.

 

Ook de doos is gemaakt in de vorm van een diamant en is ook bewust ontworpen als een juwelenkist waarvoor hij dan natuurlijk ook kan worden gebruikt.

De eerste karaf is aan Koningin Elizabeth geschonken. Zoals wellicht bekend heeft Koningin Elizabeth Hine in 1962 een koninklijk predicaat gegeven. Nog steeds is Hine de enige officiële leverancier van Cognac voor het Engelse hof.

Er zijn 250 exemplaren van gemaakt en ze kosten €10.000 per stuk.

Terug

Talent de Thomas

Talent de Thomas werd in 1991 geproduceerd ter gelegenheid van het feit dat Thomas Hine 200 jaar eerder in Frankrijk was aangekomen. De cognac bestaat uit eaux-de-vie van 50 tot 60 jaar oud uit de grande champagne. De karaf is van Baccarat kristal gemaakt en komt verpakt in een sigaren-humidor, gemaakt van Maccasar ebbenhout uit India en mahoniehout uit Honduras, ingelegd met violetkleurig hout. De dozen zijn individueel gemaakt door de humidor-ontwerpers van Elie Bleu in Parijs. Zoals te zien is aan de binnenkant van het deksel, zijn er individuele verschillen. De karaf heeft een zilveren band om de nek. De flessen zijn uniek genummerd. In de kist bevinden zich ook vier kristallen tulpglazen, ontworpen door Bernard Hine. Ze kosten een kleine €5.500.

 

Terug

Marriage de Thomas Hine

 

De Marriage de Thomas is ook in 1991 uitgekomen. Deze fles gedenkt de herinnering aan het huwelijk van Thomas Hine met Françoise Elisabeth Delamain dat in 1796 heeft plaats gevonden en niet, zoals soms ten onrechte wordt vermeld, in 1791 of 1797. Thomas Hine associeert met zijn schoonvader, James Delamain, het bedrijf dat in 1763 werd opgericht. Omdat Delamain later in 1817 failliet gaat, maar Thomas Hine zelfstandig doorgaat, houdt Hine vast aan 1763 als oprichtingsdatum van de firma Hine, ook al is Thomas Hine zelf pas in 1791 naar Frankrijk gekomen.
De fles is wederom gemaakt van Baccarat kristal en bevat een blend van twaalf verschillende eaux-de-vie uit de jaren 1921 tot 1959, allen grande champagne.
De kist is een humidor voor ongeveer 75 sigaren. De kosten zijn iets minder dan €4.000.

Terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten