Rabelais Age Inconnu

De duurste fles van Frapin is de Rabelais Age Inconnu uit 1994. Het is de tweede fles die ter ere van Rabelais wordt uitgebracht en in 2002 volgt nog een derde. De eerste Rabelais werd in 1983 gemaakt ter ere van zijn 500e geboortedag. De geboortedatum van François Rabelais staat echter niet onomstotelijk vast. Sommigen menen dat hij in 1494 is geboren. Deze tweede Rabelais uitgave is dan ook 500 jaar na deze datum uitgebracht, opnieuw dus ter herdenking van zijn 500e geboortedag. ‘Age Inconnu’ heeft dus een dubbele betekenis: de leeftijd van de cognac die onbekend is en de leeftijd van François Rabelais die onzeker is.
Dat Frapin Rabelais wil herdenken heeft te maken met het feit dat zij gemeenschappelijke voorouders hebben. De moeder van François Rabelais was een Frapin: Catherine Frapin was getrouwd met Antoine Rabelais. De karaf is ontworpen door de firma Baccarat en versierd met 24 karaat goud. De inhoud is natuurlijk grande champagne cognac, zoals alle cognacs van Frapin. De cognac is oud (age inconnu), maar de leeftijd wordt er niet bij vermeld.
De fles moet €15.000 kosten, maar wordt inmiddels al veel goedkoper aangetroffen.

Cuvée François Rabelais

In 2002 wordt de Cuvée François Rabelais uitgebracht. Deze fles zit verpakt in een kunstig ontworpen omhulsel dat de vorm heeft van een ouderwets zakhorloge. Vanzelfsprekend doet het horloge, dat geheel van goud is vervaardigd, het. De cognac is een grande champagne, waarvan een belangrijk deel ouder is dan 1870 (pre-phylloxera) en ook voor een belangrijk deel van folle blanche druiven gemaakt is. Er zijn 600 van deze flessen gemaakt, die per stuk ruim €10.000 hebben gekost.

Cuvée Rabelais Premies Édition

De eerste uitgave van Frapin’s Cuvée Rabelais wordt tegenwoordig soms Rabelais Premier Édition genoemd en stamt uit 1983. De karaffen zijn genummerd. Deze fles is al een stuk goedkoper dan beide modellen die hierboven zijn besproken, maar misschien wel zeker zo mooi. Prijs: ca. €4.000.

Cuvée 1888

De Cuvée 1888 van Frapin is ook een waar juweel, waarvan er precies 1888 gemaakt zijn en is gemaakt ter herinnering aan de gouden medaille die Pierre Frapin in 1889 heeft gewonnen tijdens de Wereldtentoonstelling in
Parijs. Hij heeft deze cognac in 1888 geselecteerd. De cognac is een blend van grande champagnes en bevat ook eau de vie van vóór 1888 en een gedeelte folle blanche cognac. De prachtige fles is gemaakt in de Christalleries Royale de Champagne. De spiraal en de stop zijn van 24 karaat goud gemaakt door Les Étains d’Anjou. De fles zit prachtig verpakt in een behuizing die ook een verguld gouden horloge bevat dat een speciale geur afgeeft wanneer je hem opent om het proeven te begeleiden.
De fles kost ruim €5.500.

Er lijken twee uitvoeringen van te bestaan.

 

 

 

 

  

De Frapin Plume en de Baccarat Royal Eagle

Tot slot twee flessen waar niet zo veel informatie over te vinden is. De Frapin Plume uit 2013 die €3.400 heeft gekost en de Baccarat Royal Eagle die voor het goede doel werd geveild in 2012 en een geschatte waarde van €6.500 heeft.

 


Reacties

Frapin extravaganza — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>