Barnett

Het handelshuis Barnett werd in 1869 opgericht in Cognac en had aanvankelijk zijn kantoor op de Place de la Corderie, die tegenwoordig niet meer bestaat, maar gelegen heeft ongeveer op de plek van de huidige Allée de la Corderie. In de jaren 1877-1885 bouwden zij een distillerie en een Chai en bijbehorende gebouwen op de Avenue Paul Firino Martell nr. 58. Barnett ging later Barnett et Fils heten, maar al vanaf 1895 zette Louis Elichagaray het bedrijf verder voort onder de naam Barnett & Elichagaray.
Ze waren voor een belangrijk deel afhankelijk van buitenlandse afzetmarkten. Ook na de beide wereldoorlogen bleven ze zich richten op een hoge kwaliteit en op afzet in het buitenland.

In 1970 is het merk overgenomen door Paulet. Flessen cognac van Barnett & Elichagaray zie je tegenwoordig niet meer, nog wel van Barnett & Fils. Op de prachtige website van Paul Ronne staan nog wel enkele etiketten van Barnett & Elichagaray.

Barnett logo


Reacties

Barnett — 2 reacties

 1. Beste Ton,

  Mijn naam is Christiaan Tuyl en ik ben geinteresseerd in het kopen van het boek: De geschiedenis van Cognac van Robert Delamain.

  Kunt u mij er meer informatie over mailen?

  Alvast bedankt en keep up the good work.

  Groetjes,

  Christiaan Tuyl

  • Hallo Christiaan,

   Het betreft een door mij gemaakte vertaling van het boek Histoire du Cognac uit 1935. Het boek van Delamain wordt in elk serieus boek over cognac als bron in de boekenlijst opgenomen. Zoals de titel al zegt gaat het vooral over de ontstaansgeschiedenis van cognac en het beschrijft alle problemen die zich daarbij hebben voorgedaan. Beschrijvingen van merken of beoordelingen van cognacs zul je er niet in aantreffen. Schrijvers als Nicholas Faith, Gert Paczensky, Cyril Ray en Bruno Sepulchre (om er maar een paar te noemen) hebben allen dankbaar uit deze rijke bron kunnen putten.
   Als je het boek wilt kopen: het kost 15 euro, dit is inclusief de verzendkosten. (ophalen kan voor 12 euro).

   Is dit voldoende informatie?

   Vriendelijke groeten,
   Ton
   Ik heb van deze vertaling een beperkt aantal laten drukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>