Vallein-Tercinier, cognacproducent te Chermignac

  • 1850   George Vallein begint zijn bedrijf, distilleerderij. Hij verkoopt zijn cognac aan de grote cognacfirma’s.
  • 1920     Paul Vallein koopt het bedrijf van Camille Dupuis en begint met samenstelling en verkoop van eigen cognacs.

Een dochter van George Vallein trouwt met een Tercinier, waarna de naam wijzigt in Vallein-Tercinier.

Ze hebben acht stookketels in Domaine des Forges te Chermignac en zijn feitelijk een bouilleur de profession, maar maken en verkopen ook hun eigen cognacmerk. Ze bezitten 20 hectare wijngaarden deels in de Bons Bois en deels in de Fins Bois. Daarnaast kopen ze cognacs in.
Ze stoken sur lie en gebruiken voor de opslag voornamelijk Tronçais hout.

Momenteel staan Catherine Roudier-Tercinier en Louis Tercinier (5e generatie) aan het hoofd. Ook Stephane Roudier werkt mee en inmiddels is er ook al een vertegenwoordiger van de zesde generatie actief.
In het verleden distilleerden ze (hun grootvader) veel voor Courvoisier. Meer recent hebben ze de cognacs voor Audry, Lestapis en Fransac geproduceerd. Maar ze distilleren nu voor weer geheel andere cognacproducenten.

Onder eigen naam produceert Vallein-Tercinier zowel blends als single Cru’s van alle leeftijden. Daarnaast hebben ze ook single cask cognacs, vaak gebotteld als brut de fûts.

Merken in bezit:

  • C. Dupuis & Fils
  • Lormin (grande champagne)
  • Roland de Meriac (fine champagne)
  • Sorin
http://www.cognac-tercinier.com/
Adres: Domaine des Forges, 17460 Chermignac. Telefoon: 0546 926430; mob.: 06 80231515. (Openingstijden:  maandag tot vrijdag 9h – 12h30 en 14h – 18h.; rondleiding op afspraak).

 


Reacties

Vallein-Tercinier — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>