Trijol, distilleerderij in Saint-Martial-sur-Né

 

Opgericht in 1859. Al vanaf die datum had de familie wijngaarden en beschikte ze over een stookketel.
Maxime Trijol begint in 1954 als handelaar in wijn en cognac en investeert in de aanschaf van nieuwe distillatieketels. In 1962 besluit hij om distilleerder te worden. Het merendeel van zijn te distilleren wijn komt van wijnboeren die zelf geen alambiek hebben. Slechts een klein percentage komt van zijn eigen wijngaarden in de petite en grande champagne (60 hectare).
Tegenwoordig bezit Jean-Jacques Trijol 22 alambieks.

De jonge eau-de-vie gaat eerst een jaar in jonge of nieuwe vaten. Ze gebruiken vooral Limousin en Tronçais eikenhout. Bij de jongste kwaliteiten wordt suiker toegevoegd. Bij de klassieke lijn ook karamel en houtextract.

Trijol maakt ook cognac onder eigen label en wel meerdere lijnen:

Grand classics (blends): Spécial, VS, VSOP, VSOP Superieur, XO, XO Celebration.
Grande Champagnes: Elegance, VSOP, XO, Réserve, XO, Ancestral, 150th Anniversary.
Vintages: Fins Bois 1979, Fins Bois 1989, Grande Champagne 1989, Borderies 1992.

In het verleden verkocht Trijol zijn grande champagnes onder het label Duboigalant, wat de achternaam was van mevrouw Maxime Trijol.

The Paulsen Collection is eveneens een merknaam van Maxime Trijol (40 jaar oude petite champagne).

http://www.maxime-trijol.com/
Adres: 2 Impasse du Paradis, 17520 Saint Martial sur Né. Telefoon: 0546 495331. (Bezoekers zijn welkom. Graag een telefoontje vooraf.)


Reacties

Trijol — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>