Tour de Pirelonge

La Tour de Pirelonge, merk van Brillouet, bouilleur de Cru in Saint Romain de Benet (bons bois)

Sinds 1750 is de familie al wijnboer in Saint Romain de Benet bij Saujon. De huidige eigenaars zijn Jean-Marc en zijn vrouw Baïba, maar Alain en Janine zijn op de achtergrond nog steeds aanwezig. De naam van Alain kun je ook op de etiketten nog tegenkomen. De familie distilleert zelf. Ze noemen zich ook distilleries Brillouet, dus zeer waarschijnlijk distilleren ze ook nog voor andere boeren.
De cognacs worden onder verschillende labels verkocht:

  • Domaine de la Tour de Pirelonge
  • Les Trois Chevaliers (let op: Gilles Cosson had ook een Les Trois Chevaliers op de markt, een petite champagne)
  • Boucle d’Or.

 

Behalve wijn, pineau en cognac exploiteert de familie ook een museum, een hotel en een restaurant. Ze verhuren ook nog gîtes.
In het museum zijn antieke mobiele alambieken te bewonderen. Daarnaast is het museum gewijd aan papierfabrikage en boekdrukkerij.

Gamma (bons bois): onbekend. In het verleden was er in elk geval een XO Domaine de la Tour de Pirelonge en een Sélection Spéciale van Les Trois Chévaliers.

http://www.cognacetapes.com/distillerie-brillouet/
http://www.bienvenue-a-la-ferme.com/poitou-charentes/charente-maritime/st-romain-de-benet/ferme/hameau-de-pirelonge/123160
Hameau de Pirelonge, 2 rue de chez Pureau, 17600 Saint Romain de Benet. Telefoon: 0546 020014; mob.: 06 75553106. (Het hele jaar geopend voor bezoekers. Voor uitgebreidere rondleiding: telefoon vooraf.)
Ook: 3, chemin de chez Pureau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here