Thorin

Thorin, bouilleur de Cru in Mainxe (grande champagne)

Het bedrijf is opgericht in 1950 door André Thorin, de vader van de huidige eigenaar Claude Thorin. Begonnen met 36 hectare is de wijngaard nu uitgebreid tot 106 hectare. Naast ugni blanc is er ook folle blanche aangeplant. Voor pineau hebben ze ook andere wijnsoorten geplant, waaronder colombard. De naam Thorin is niet erg bekend en daarom wordt ook veel verkocht aan de grote vier. Hennessy is daarvan de grootste afnemer.

Behalve in Mainxe hebben ze ook nog wijngaarden in Biard bij Ségonzac. Ze distilleren ook zelf hun wijn. De jonge eau-de-vie gaat een half jaar in nieuwe vaten, vervolgens een half jaar in vaten van 6-10 jaar oud en daarna in oude vaten. Alleen de eau-de-vie van folle blanche ligt korter in nieuwe vaten om de bloemigheid van de smaak te behouden.

Gamma (grande champagne): Séduction, VSOP, Napoléon, XO, Extra, Héritage en Princeps.
Daarnaast Vintages van diverse jaren, waaronder een Folle Blanche van 1996 en 2002. Hopelijk volgen er nog meer!

http://www.cognac-thorin.com/
Adres: Biard, 16130 Segonzac. Telefoon: 0545 833346. (Voor bezoek: neem eerst contact op)

Een gedachte over “Thorin”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here