Testaud

Testaud, cognacproducent in Lamérac

 

Al sinds meerdere generaties werkt de familie Testaud op hun grondgebied aan de rand van de regio fins bois en petite champagne. Ze maken echter zeker niet alleen cognac van fins bois en petite champagne, want er wordt ook heel wat ingekocht. Ze bezitten ongeveer 20 hectare wijngaard en bovendien vier distilleerketels.

Naast het werk als wijnbouwer en cognacproducent heeft Guy Testaud ook een klein cognacmuseum ingericht. Het is wel handig om tevoren even te bellen voor een afspraak.

Gamma: VS, VSOP, XO, Héritage Excellence (grande fine champagne). Ik ben niet zeker van welke Cru’s de VS, de VSOP en de XO worden gemaakt.
Er wordt ook een vintage 1973 gemaakt.
De Réserve Sieur de Plaisance (grande fine champagne) wordt ook wel Réserve d’Antan genoemd. Het is niet onmogelijk dat de inhoud geheel gelijkwaardig is aan de Héritage Excellence.

Testaud heeft geen website.
Adres: Lieu Dit Plaisance, 16300 Lamerac. 0545 780461. Open voor bezoek, maar bellen vooraf is wel handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here