Testaud, cognacproducent in Lamérac

 

Al sinds meerdere generaties werkt de familie Testaud op hun grondgebied aan de rand van de regio fins bois en petite champagne. Ze maken echter zeker niet alleen cognac van fins bois en petite champagne, want er wordt ook heel wat ingekocht. Ze bezitten ongeveer 20 hectare wijngaard en bovendien vier distilleerketels.

Naast het werk als wijnbouwer en cognacproducent heeft Guy Testaud ook een klein cognacmuseum ingericht. Het is wel handig om tevoren even te bellen voor een afspraak.

Gamma: VS, VSOP, XO, Héritage Excellence (grande fine champagne). Ik ben niet zeker van welke Cru’s de VS, de VSOP en de XO worden gemaakt.
Er wordt ook een vintage 1973 gemaakt.
De Réserve Sieur de Plaisance (grande fine champagne) wordt ook wel Réserve d’Antan genoemd. Het is niet onmogelijk dat de inhoud geheel gelijkwaardig is aan de Héritage Excellence.

Testaud heeft geen website.
Adres: Lieu Dit Plaisance, 16300 Lamerac. 0545 780461. Open voor bezoek, maar bellen vooraf is wel handig.


Reacties

Testaud — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>