Tessendier

Tessendier, distilleerderij in Cognac met de merken Park, Du Buisson, Campagnere en Grand Breuil

  • 1880 Jaar van oprichting van het bedrijf Tessendier
  • 2005 Tessendier start met het bottelen van de eigen cognacs.
  • in 2009 neemt Tessendier Park over, een merk dat in 1990 is begonnen door een mijnheer Park.

Via een erfenis kwam in 1862 het landgoed Domaine du Buisson in de Borderies in bezit van Gaston Tessendier. Overgrootvader begon de wijngaard te onderhouden, grootvader richtte een distilleerderij in en de volgende generatie perfectioneerde het maken van goede cognacs. In 2005 begonnen Jerome en Lilian Tessendier, het huidige management, met het bottelen en verkopen van de eigen cognacs. Ze creëerden meerdere merken, waaronder drie cognacmerken, samen met Park nu dus vier cognacmerken.

De familie bezit zelf wijngaarden in Borderies: Domaine du Buisson. Daarnaast kopen ze ook in. Ze beschikken over enorme voorraden uit alle zes de Cru’s.
Ze hebben distilleerderijen in Jarnac en in Saintes

De cognacmerken die ze voeren zijn: Park, Grand Breuil, Campagnere en Du Buisson. Onder eigen naam (Tessendier) worden geen cognacs op de markt gebracht.

  • Van het merk Park maken ze de volgende kwaliteiten: VS (blend), Borderies (Borderies), VSOP blend, XO Cigar blend (grande en petite champagne), XO (blend), Extra (grande champagne). De Extra heette voorheen Vieille Grande Champagne.
  • Van het merk Grand Breuil maken ze: VS (blend), VSOP (blend), Elite (overwegend grande en petite champagne met een klein beetje Fins Bois),  XO (overwegend grande en petite champagne met een klein beetje Borderies).
  • Du Buisson, allen Borderies.
  • Campagnere, allen blends.

Naast hun eigen merken, distilleren ze ook nog voor Frank Vigneron die de merken Comandon en Philebert op de markt brengt.

Andere merknamen die in het verleden zijn gebruikt of nog steeds worden gebruikt:

  • Ouches du Breuil
  • Domaine du Breuil
  • Chronos

http://www.cognac-tessendier.com/ (geen bezoekinformatie beschikbaar)
http://www.cognac-park.com/uk/?lgl=ok (geen bezoekinformatie beschikbaar)

http://www.grandbreuil.com/ (geen bezoekinformatie beschikbaar)
De merken Campagnere en Du Buisson hebben geen eigen website.
Adres: 94 Rue Robert Daugas,16100 Cognac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten