Sylvelune, merk van cognachuis in Lignières-Sonneville

Sylvelune is een merk dat bedacht is door Marianne Soupé. Maar het is niet echt duidelijk of je Marianne Soupé een cognacproducent moet noemen of een handelaar in cognac. Ze hult zich graag in mysteriën. Aan de ene kant is dat de charme van het product, aan de andere kant wil je voor zo’n dure cognac eigenlijk wel weten wat de herkomst precies is. Ook de naam Sylvelune duidt op mysterie en magie. Sylva en luna zijn twee woorden die uit het Latijn komen en die bos en maan betekenen. Ze duiden op mysterieuze en natuurlijke krachten (het bos) en op het dromerige en de tijd die voorbij gaat (de maan).
Marianne Soupé stamt uit een familie van maîtres de Chai (broer, vader en opa) en is in 2009 begonnen haar droom, een eigen cognachuis te beginnen, waar te maken. Geholpen door een ervaren maître-de-chai/assembleur uit de buurt heeft ze op een of andere manier de hand weten te leggen op oude voorraden grande champagne cognac en een vijftal assemblages gemaakt. Na een voorbereidingstijd van twee jaar, waarin de assemblages nog eens 12-24 maanden konden rijpen, heeft ze in 2011 haar merk gelanceerd. Wie precies de assemblages – die momenteel in bon-bonnes bewaard worden – heeft gemaakt wordt niet verteld. Ook niet van welke producent de cognacs zijn gekocht (hoewel Louis Charlin uit Jarnac daar een goede kandidaat voor is). Maar al het werk daarna doet ze geheel eigenhandig: het bottelen en kurken, etiketten plakken, de houten kistjes versieren en het in de handel brengen. Ze richt zich daarbij op het luxe segment van hotels en wijnhandelaren. Elke fles wordt vergezeld van een perkamenten document dat de authenticiteit aantoont.

Gamma (oude grande champagnes): Chaman, Lou, Cuvée Charme No.1, Cuvée Séquoia No.1, Cuvée Ebène No.1.


http://www.sylvelune-cognac.com/
Adres: Lieu dit Monchoisi, 16130 Lignières-Sonneville. Telefoon: 06 83959318. (Geen informatie over mogelijkheden tot bezoek).


Reacties

Sylvelune — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>