Sarrazin, bouilleur de Cru te Saint Sévère (fins bois)

De familie Sarrazin maakt al meerdere generaties cognac in het fins bois district op de hellingen van Vaux Rouillac. François Sarrazin stamt stamt uit een geslacht van wijnbouwers. Maar behalve fins bois cognacs van eigen bodem maken ze ook millésimées van borderies en grande champagnes. Deze worden ingekocht en in hun opslagplaats ´opgevoed’ zoals de Fransen dat noemen.
Het bedrijf is eigendom van broer en zus François en Fernande Sarrazin en de cognacs worden ook onder het label Sarrazin verkocht. Zij zijn reeds op leeftijd en tegenwoordig werken Johanna en Roger La Richarderie mee in het bedrijf als consultant en co-gérant. Hun producten waren voor particulieren eigenlijk alleen te koop bij een aantal plaatselijke slijters, maar sinds kort ook via een online-retailer. Daarnaast verkopen ze hun cognacs ook aan enkele restaurants in Frankrijk.
Madame Fernande Sarrazin is ’the grande lady’ van de familie en zij is in het bezit van vintage cognacs van alle jaren van 1993 tot 2014. De vaten met vintage cognac ouder dan 1993 zijn helaas niet allemaal gelabeld met jaartal.

Gamma (fins bois): Fine Cognac Noble Expression, XO, Brut de Fût, Hors d’Age, Fins Bois 1966, Fins Bois 1968.
Tevens Borderies 1975, Grande Champagne 1973, Grande Champagne 1975.

Sarrazin

http://www.sarrazin-fam.com/fr/
Adres: 2 Rue de la Bonnelle, Les Buges, 16200 Saint Sévère. Telefoon: 06 24368606. (Bezoekers zijn welkom, maar wel op afspraak.)


Reacties

Sarrazin — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>