Raby

Raby, bouilleur de Cru in La Bree, Ségonzac (grande champagne)

[Niet te verwarren met Raby in Moulidars, fins bois; noch met Raby in Gensac La Pallue, eveneens grande champagne]

(ik ben nog op zoek naar een betere foto, dus als iemand in de buurt is…)

De familie Raby is in de vijftiger jaren van de 20e eeuw in La Bree neergestreken en begonnen met wijnbouw. Ze bezitten 40 hectare grond, waarvan 35 hectare met ugni blanc is aangeplant. Ze distilleren zelf.
Tegenwoordig runnen Gerard en Cécile Raby het bedrijf. Zij zijn de vijfde generatie en hebben het overgenomen van hun ouders Guy en Marcelle, die het op hun beurt hebben geërfd van Henri en zijn tante Pauline.
Het domein, Logis de la Bree, is in de 17e eeuw de woning geweest van Le Chevalier de la Croix Marron, aan wie volgens de legende de ontdekking van de dubbele distillatie wordt toegeschreven waar cognac zo beroemd om is geworden. Tegenwoordig wordt algemeen aangenomen dat deze legende niet op waarheid berust, alhoewel veel cognaçais (bewoners van de regio) er vast in blijven geloven.

In 2007 is men begonnen met rechtstreekse verkoop aan particulieren, maar er wordt ook nog veel aan de grote huizen verkocht, met name Rémy Martin en Martell.

Gamma (grande champagne): VS, VSOP, XO, Extra.

http://www.cognac-raby.fr/
Adres: La Bree, 16130 Segonzac. Telefoon: 06 15682154. (Bezoek is welkom, maar een telefoontje vooraf wordt op prijs gesteld. Openingstijden: van maandag tot vrijdag van 9 – 12h en van 14 -18h. In het weekend op afspraak.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten