Philbert

Philbert, cognacproducent in Étriac

Philbert zou een familiebedrijf moeten zijn uit 1808 met wijngaarden in de grande en petite champagne. Behalve hun eigen website, die niet veel informatie prijs geeft, is er weinig over hen te vinden. Uit de foto’s van hun site valt op te maken dat ze zelf destilleren.
De naam Philbert was ik nog nooit eerder tegengekomen. Laure Precigou is, op papier althans, de manager van het bedrijf. Opvallend, gezien haar leeftijd van 25 jaar.
Het bedrijf heet Vignobles Philbert, maar ook de naam SARL Bonnin wordt wel genoemd. Verder zou er een relatie zijn met de merken Castelbajac, Logis de la Montagne, Diamond Lamer en Richard Family. Logis de la Montagne is eigendom van de familie Bonnin in Chalignac, die eveneens een relatie heeft met het Castelbajac-merk. Diamond Lamer is een cognacmerk dat je wel op de Aziatische markt tegenkomt.

Dan het adres: Le Bourg in Étriac, of ook: Étriac & Touzac. Het kaartje op hun website duidt Le Bourg aan in Angeduc, wat ongeveer 5 km zuidelijk van Étriac ligt. Erg onduidelijk. Het zou kunnen dat het woonadres in Angeduc is en dat ze distilleerderijen en chais in Étriac en in Touzac hebben.

Gamma (blends van grande en petite champagne): VS, VSOP, XO.

     

http://www.cognacphilbert.com/
https://cognacspiritsfrance.jimdo.com/products/ (exporteur van Philbert cognac)
Adres: Le Bourg, 16250 Etriac. (Geen informatie over mogelijkheden tot bezoek bekend.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten