Petit, Beatrice

Beatrice Petit (Guiet-Petit), bouilleur de Cru in Verrières (grande champagne)

(niet te verwarren met André Petit in Berneuil, fins bois)

De geschiedenis van dit kleine bedrijfje is enigszins in nevelen gehuld. Gezegd wordt dat ze al vijf generaties geschiedenis hebben. Vast staat dat Daniel Guiet de vader is van de huidige eigenaresse, Béatrice Petit. Daniel Guiet wordt in 1988 al genoemd door Paczensky op het adres Le Châtelet. Het bedrijf is hiernaar vernoemd: EARL Le Châtelet. De huidige eigenaren zijn Beatrice Petit en haar beide kinderen Pascal en Angelique.

De merken die ze produceren en verkopen zijn Guiet, Guiet-Petit en Beatrice Petit. Ze hebben er ook truffels naast die ze zelf zoeken.

Ze zijn in het bezit van 27 hectare wijngaard, aangeplant met ugni blanc. Behalve de verkoop van hun eigen flessen hebben ze ook een contract met Rémy Martin en Unicoop.

Gamma (grande champagne): Cognac Apéritif, VSOP, Napoleon, Héritage, XO, XO Impérial, Hors d’age.

http://www.cognacetapes.com/fiche/cognac-guiet-petit-copie/ (een nieuwe website is in de maak)
Adres: Le Châtelet, 16130 Verrières. Telefoon: 0545 830247. (bezoek: alle dagen geopend van 8-19h)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten