Normandin-Mercier, handelaar in Dompierre-sur-Mer

(niet te verwarren met het merk Normandin van de Belvédère groep, noch met Fréderic en William Normandin in Lagarde-sur-le-Né).

In 1872 begon Jules Normandin zijn bedrijf als cognacmakelaar. In 1885 kocht hij het Chateau de la Péraudière in Dompierre-sur-Mer, gunstig gelegen voor de export (net ten Oosten van La Rochelle) en met gunstige klimaat-omstandigheden voor de chais. Zijn schoonmoeder, Mercier, werd zijn zakenpartner en zo is de naam Normandin-Mercier ontstaan. Tot aan de Tweede Wereldoorlog hebben ze ook zelf gedestilleerd, maar ze hebben nooit eigen wijngaarden gehad. Ze hebben altijd alleen maar eaux-de-vie van Grande en Petite Champagne gekocht.

Van 1945 tot 1978 heeft het bedrijf zo goed als stil gelegen en verkochten ze alleen cognac in vaten aan de gevestigde cognachuizen. In 1979 werd een nieuwe start gemaakt en ging men ook flessen onder eigen label verkopen. Ze laten hun cognacs wel in de eigen chais rijpen en maken zelf hun melanges.

Chai van Normandin-Mercier. Hier was vroeger ook hun distillerie.

Het bedrijf wordt tegenwoordig gerund door Edouard, Jean-Marie en Audrey Normandin.

Gamma: VSOP Petite Champagne, Vieille Fine Champagne, XO, Grande Champagne, 1976 Petite Champagne, Petite Champagne Extra, Grande Champagne Extra, Grande Champagne La Péraudière en Très Vieille Grande Champagne.

    

cognacnm.fr/
Adres: Chateau de la Péraudière, 17139 Dompierre-sur-mer. Telefoon: 0546 680065. (Bezoek: dagelijks van 9-11h en 14-17h)


Reacties

Normandin-Mercier — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>