Mocq, cognacproducent in L’Isle d’Espagnac (bij Angoulême)

Francis Mocq heeft zijn bedrijf M.V.M., groothandel in dranken, in 2012 opgericht en verkoopt cognacs onder het label Mocq. De cognacs worden geproduceerd door Dominique Philippon uit Mosnac, waar hij al decennia lang nauw mee samenwerkt. De familie Philippon is sinds 1867 actief geweest als bouilleur de Cru in de petite champagne en maakte cognacs onder het label Jean Philippon.
De onder het label Mocq geproduceerde cognacs zijn overwegend blends, maar hij heeft ook nog een 1972 petite champagne. Ook distribueert hij de cognacs Hubert de Sainte Croix, een label dat ook eigendom is van de familie Philippon. Hubert de Sainte Croix was een advocaat die meegevochten heeft in de Krim-oorlog en in 1865 naar Charente is verhuisd, waar hij het Logis de Mosnac kocht. Dit is het domein dat enkele jaren later door Philippon is gekocht.

Gamma onder het label Mocq (blends): VS, VSOP, XO, Extra Hors d’Age; daarnaast de 1972 Petite Champagne.
Gamma onder het label Hubert de Sainte Croix: VSOP, XO, Extra.

 

https://cognacmocq.blogspot.nl/
https://cognachubertdesaintecroix.blogspot.nl/
Adres: 158 bd salvador Allende, ZI 3, 16340 L’isle d’espagnac. Telefoon: 0545 900972. (Geen informatie over mogelijkheid tot bezoek).


Reacties

Mocq — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>