Merlet

Merlet, distilleerderij in Saint-Sauvant

In 1850 installeerde Firmin Merlet een alambiek in Saint-Sauvant, maar de familie was al eerder actief in de wijnbouw. In het midden van de twintigste eeuw stond Merlet zeer goed aangeschreven. Daarna ging het economisch slechter en toen Gilles Merlet in 1970 de teugels overnam besloot hij tot een experiment. Hij rooide een deel van de wijnranken en plaatste er blauwe bessen voor in de plaats waarmee hij Cassis de Saintonge Boissé maakte. Dit was zeer succesvol en hij ging zich meer en meer richten op likeuren.
Zijn twee zonen Pierre en Luc zijn beide ook actief in het bedrijf. Er is uitgebreid met een tweede distilleerderij in Chérac (17 Rue de la Croix Blanche, de distilleerderij die voorheen eigendom was van ABC, een cognacproducent die de cognacmerken ABC en Amitié maakte).

Ze maken nog slechts één cognac: Brothers Blend, een blend van 4-12 jaar oude cognacs uit fins bois, petite champagne en grande champagne. De naam Brothers Blend verwijst naar de twee broers die de cognac maken.

update dec. 2015: Recent ben ik het merk Le Maître tegengekomen dat ook van Merlet is. Het is fins bois cognac en is er in de kwaliteiten VS, VSOP en XO. Dit merk wordt in elk geval in Polen verkocht.

Update mei 2016: sinds een paar jaar produceert Merlet een nieuw cognac: Sélection Saint Sauvant.


http://www.merlet.fr/
Adres: 40 Rue de Chevessac, 17610 Saint Sauvant. Telefoon: 0546 930056. (Geen informatie beschikbaar over bezoek).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten