Menuet

Menuet, voorheen bouilleur de Cru in Saint-Même-les-Carrières. Nu eigendom van het Chinese bedrijf Cartak, met het hoofdkantoor in Cognac.

Door Cartak gekocht hoofdkantoor voor Menuet in Cognac

Menuet is in 1850 opgericht door Louis Menuet, wiens familie al sinds 1680 wijn verbouwd heeft. Hij kocht wijngaarden in de grande champagne om onder eigen naam cognac te maken. Tot 2012 is Menuet een familiebedrijf geweest dat goed stond aangeschreven. Tot het moment van verkoop was David Croizet er directeur Hij is een zoon van Marie-Josette Menuet en Michel Croizet. Overigens werd Menuet de laatste jaren al onder licentie van Prunier gemaakt.

In 2012 wordt het merk Menuet gekocht door Cartak, een bedrijf uit Hong-Kong.

Het is momenteel niet bekend wat er met de wijngaarden van Menuet gebeurt en welke rol David Croizet in het bedrijf zal blijven spelen. De huidige eigenaar, Xiangzhong Yang, directeur van Cartak, lijkt zelf toe te willen zien op de kwaliteit.

Gamma (grande champagnes): Sélection, XO Extra Old, Extra Rare, Hors d’Age

Menuet heeft in Azië cognac op de markt gebracht onder de volgende merknamen:

  • Morancy
  • John Marthon
http://www.cognacmenuet.com/default.html
Adres: 44/46 AV Firino Martell, 16100 Cognac. Telefoon: 0545 819462. (kantoortijden: 9-17.30h).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here