Le Maine Giraud, bouilleur de Cru in Champagne-Vigny (fins bois)

Le Maine Giraud is eigendom van de familie Durand, die behalve een wijngaard ook een museum exploiteert over Alfred de Vigny. Le maine Giraud is dan ook meer het verhaal over deze uit een adellijke familie stammende bekende Franse dichter-schrijver uit de 19e eeuw.
Alfred de Vigny (1797-1863) was naast schrijver, toneelschrijver, dichter en politiek activist eveneens een enthousiaste bouilleur de cru. In de tweede helft van zijn leven zonderde hij zich steeds meer af en woonde hij meer op Le Maine Giraud, het buitenhuis van de familie, dan in Parijs. Dit buitenhuis had hij van zijn tante geërfd in 1827. Toen hij het erfde was het in vervallen staat en De Vigny heeft het geleidelijk gerestaureerd, een proces dat vele jaren heeft gekost. Hij heeft er ook een alambiek geïnstalleerd en produceerde behoorlijk wat cognac. Het is bekend dat hij een groot deel van zijn eau-de-vie aan Hennessy verkocht. Alfred de Vigny stierf in 1863. Hij had geen nakomelingen en liet Le Maine Giraud na aan madame Ancelot, die één van de betere literaire salons in Parijs had. Daarna is het landgoed nog eigendom geweest van Philippon (mogelijk Philippon uit Mosnac, wijnbouwer, waarvan het bedrijf is overgegaan naar Mock cognac) voordat het in 1938 door de familie Durand werd gekocht.
In omvang is het 42 hectare wijngaard, waarvan 28 hectare met ugni blanc zijn aangeplant. Er is een eigen distilleerderij.
De huidige eigenaren zijn Pascal en Philippe Durand.

Gamma (fins bois): MG Glace, VSOP, Vieille Réserve en XO.

http://www.mainegiraud.com/
Adres: 16 250 Champagne-Vigny. Telefoon: 0545 64 04 49. (Bezoektijden: maandag tot zaterdag van 9h – 12h en van 14h – 18h. Zondag vanaf 10h.)


Reacties

Le Maine Giraud — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>