Gibeau

Gibeau, cognacproducent in Marignac.

In Marignac staat het Chateau Gibeau dat tegenwoordig eigendom is van Renaud Friederich, die oorspronkelijk uit de Elzas komt. Het kasteel dat er niet meer zo uitziet als aan het begin van de twintigste eeuw, stamt zeker uit circa 1560-1570 en had al in het midden van de 19e eeuw komt, mogelijk nog wat eerder, een alambiek. Toch kun je nog voldoende overeenkomsten zien. In 1950 is een nieuwe alambiek gebouwd en in 1990 opnieuw door Friederich die het in 1989 heeft gekocht. Hij liet acht alambieken bouwen. Bij het domein horen ook 60 hectare fins bois wijngaard, maar in Brives sur Charente en in Ségonzac heeft de familie ook wijngaarden (respectievelijk petite en grande champagne). Er zijn contracten afgesloten met Martell en Hennessy, maar er wordt ook aan particulieren verkocht.

Op het domein worden ook gîtes verhuurd.

Gamma: Sélection (fins bois en grande champagne), VSOP (fins bois en grande champagne, Napoléon (petite en grande champagne).

http://www.chateaugibeau.fr/
Adres: Le Gibeau, 17800 Marignac. Telefoon: 0546 912172. (bezoektijden het hele jaar van maandag tot zaterdag van 9h – 12h en van 14h – 18h; tijdens het distillatieseizoen alleen op afspraak).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here