Du Frolet, merk van Quintard frères, bouilleurs de Cru in Chadenac (petite champagne)

Vierde generatie cognacboeren. Bastien Quintard kwam in 2001 bij het bedrijf en zijn broer Thomas enkele jaren later. Ze zijn in het bezit van 30 hectare wijngaard, waarvan het merendeel is beplant met ugni blanc. Sinds de overname door de broers is er een alambiek bijgekomen en distilleren ze zelf. Voorheen werd de distillatie uitbesteed. Het merendeel van de opbrengst gaat nog steeds naar de grote cognachuizen, maar er wordt ook een deel bewaard voor hun eigen cognacs (en pineau).

De naam Du Frolet is de naam van de vorige eigenaars (Frolet), waar ze ‘du’ voor hebben gezet om er een merknaam van te maken.

Gamma (petite champagne): VS, VSOP, XO.

www.cognacdufrolet.com
Adres: 13 Route du Petit Morlut, 17800 Chadenac. Telefoon: 06 86151889. (Bezoek op afspraak: het hele jaar van maandag tot vrijdag van 10h tot 12h en van14h tot18h; zaterdags van 8h30 tot 12h en van 14h tot 18h. )


Reacties

Frolet — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>