Domaine des Broix

Domaine des Broix, cognacproducent in Touzac (grande champagne)

Het Domaine des Broix mag je geen bouilleur de cru meer noemen. Het is in 2004 gekocht door KIN, een Russische sterke-drankenfirma. Wie daarvoor de eigenaar was is mij helaas niet bekend, maar dat is destijds waarschijnlijk wel een bouilleur de cru geweest.
Het aangekochte domein had 32 hectare wijngaard in de grande champagne. De bedoeling van de Russen was (of is nog steeds?) om het uit te breiden tot circa 80 hectare. Het bedrijf distilleert zelf met Marina Tyaguiléva als maître de chai, in samenwerking met lokale deskundigen.
Het bedrijf, dat ook andere dranken produceert, staat onder leiding van Armen Eganyan. Het is in 1940 opgericht en lange tijd een staatsbedrijf geweest, maar werd in 1998 geprivatiseerd.

Gamma (grande champagne): VSOP, Vieille Ville XO, Vieille Ville Extra, L’Oeuvre.

http://www.domainedesbroix.com/fr/
Adres: Le Broix, lieu-dit Les Broies, 16120 Touzac. Telefoon: 0545 253389. (Geen informatie over bezoekmogelijkheden bekend, maar waarschijnlijk is het niet mogelijk).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here