Chateau de l’Oisellerie, merk van het Lycée de l’Oiselleire in La Couronne (fins bois)

Het Lycée Agricole de l’Oisellerie is een agricultureel opleidingsinstituut met het accent op wijnbouw. Ze verkopen hun eigen producten en zijn strikt genomen dus ook bouilleur de Cru. Ze hebben de beschikking over 245 hectare grond, waarvan 34 hectare is gereserveerd voor wijngaarden.
Het lyceum is gehuisvest in het kasteel de l’Oisellerie dat uit de 15e eeuw stamt. In 1902 werd het door de staat aangekocht en werd het lyceum er gevestigd. Vóór die tijd werden er giervalken gehouden en afgericht voor de jacht. Vandaar dat het lyceum zijn naam heeft en in het wapen ook de giervalk heeft staan.
Op het instituut distilleren ze ook zelf hun eaux-de-vie. Het label op de cognacflessen draagt de naam ‘Chateau de l’Oisellerie’.

Gamma (fins bois): VA, VSOP, Napoléon, XO.

http://www.epl-charente.com/index.php/exploitations-agricoles/loisellerie/nos-produits
http://www.terredesaveurs.com/producteur/domaine-de-l-oisellerie-54.html
A
dres: Allée de l ‘Oisellerie, 16400 La Couronne. Telefoon: 0545 673690. (open door de weeks van 9h – 12h en van 13h30 – 18h30, zaterdags van 9h – 12h en zondags gesloten.)


Reacties

Chateau de l’Oisellerie — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>