Castel-Sablons

Castel-Sablons, bouilleur de Cru in Saint-Maigrin (fins bois)

De voorouders van de familie Roux beginnen in 1879 met wijnbouw in Mortiers, enkele kilometers zuidwestelijk van Saint-Maigrin, waar ze ook al in het bezit waren van een alambiek. In 1929 kochten Marie en Pierre Roux een wijngaard in een beter fins bois gebied in Saint-Maigrin. Ze hebben hier 26 hectare. Vanaf 1976 zijn ze begonnen om rechtstreeks te gaan verkopen. Behalve cognac en pineau maken ze ook een 58% cognac speciaal voor de ´brûlot charentais’ (koffie geflambeerd met cognac volgens traditioneel recept). Ze verkopen overigens ook brandy.
Niet helemaal duidelijk is het of ze ook cognac inkopen of dat ze eveneens wijngaarden in de borderies en petite champagne hebben. Ik vermoed het eerste.

Range (fins bois, tenzij anders vermeld): VS, Crystal Dry, VSOP, XO Hors d’Âge Très Rare, Très vieux Cognac XO Hors d’Age (borderies) en een XO Grande Siècle (petite champagne).

http://www.castel-sablons.com/
Adres: Le Bourg, 17520 Saint-Maigrin. Telefoon: 0546 700520. (Openingstijden: hele jaar alle dagen van 9h-12h en van 14h-18h30, bij voorkeur op afspraak).

2 gedachten over “Castel-Sablons”

  1. Hallo André,

    Leuke vraag.
    Daar bestaat een uitstekend filmpje over op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=fvB4dn9bxss , erg instructief en leuk, maar helaas in het Frans.
    Het komt op het volgende neer: schenk een kop koude koffie in het bijgeleverde kopje (bestand tegen hitte), niet al te vol (zie flimpje). Leg op het schoteltje twee suikerklontjes of een vergelijkbare hoeveelheid losse suiker. Schenk een klein glaasje cognac (die van Castel-Sablons heet ‘Flamme des Anges’) op het schoteltje (voor de hoeveelheid, zie het filmpje). Schenk vervolgens een zelfde hoeveelheid ‘Flamme des Anges’ uit over de rugzijde van een theelepeltje in het kopje, zodat Flamme des Anges bovenop de koffie blijft drijven. Steek vervolgens de cognac op het schoteltje aan en laat helemaal opbranden. Daarna zet je het kopje op een onderzettertje en schenk je de siroopachtige rest van de cognac met suiker van het schoteltje bij de koffie. Heerlijk!

  2. Wij hebben nog een fles staan 58% cognac met 2 speciale kopjes .

    Hoe werkt dat koffie flamberen met cognac. nog nooit gedaan ,graag advies. Bij voorbaat dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten