J.R. Brillet, bouilleur de Cru in Graves-Saint-Amant (grande et petite champagne)

Brillet is een zeer oude en gewaarde naam in cognac. Al in 1656 begon Guy Brillet met destilleren op het landgoed Bois d’Angeac. In 1850 verhuisde de familie naar Graves, ten Oosten van Jarnac op de grens van de Grande en Petite Champagne. De familie heeft heel bescheiden deze laatste datum altijd als oprichtingsdatum aangehouden.

Maison Brillet

Brillet is geen bouilleur de cru in de strikte zin van het woord, want hij is tevens handelaar, maar toch is de cognac van zijn eigen land, ruim 60 hectare in de Petite en Grande Champagne, zijn belangrijkste product. Hij produceert ook voor Rémy Martin.

Hij heeft alleen Ugni Blanc aangeplant. Distilleert ‘sur lie’. Voegde altijd boisé toe aan zijn laagste kwaliteit, de Sélection. Het is mij niet bekend of hij dat nog steeds doet.

Hij maakt zowel Petite Champagne cognacs als Grande Champagnes. Zijn oudste Grande Champagne dateert van het begin van de 20e eeuw.

Range (petite champagne): Seltz, Sélection, Réserve Extra.
Range (grande champagne): Grande Réserve Napoléon, Très Vieille Réserve, Hors d’Age, Héritage Brut de Fût, Réserve Limitée Ancestrale, Grande Siècle.

Brillet heeft ook het merk Amundsen gecreëerd, voor de Noorse markt. Dit merk wordt later verkocht aan Altia.

http://www.brillet.fr/
Adres: Les aireaux – 16120 Graves Saint-Amant. Telefoon: 0545 970506 (bezoekers welkom op weekdagen. Op weekenden op afspraak).


Reacties

Brillet — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>