Braastad

Braastad, merk van Tiffon, eigendom van Braastad te Jarnac (zie ook bij Tiffon)

[niet te verwarren met S.A.R.L. Philippe Braastad-Tiffon, die onder deze naam zijn eigen bedrijf in Jarnac heeft opgericht na onenigheid gekregen te hebben in de familie; zie bij Duquai].

Distilleerderij en opslagplaats aan de Quai de l’Ile Madame

Tiffon is eigendom van de Braastad-familie, sinds de kleindochter van Tiffon, Edith Rousseau, met Sverre Braastad trouwde in 1913 en zij beiden in 1919, na afloop van de Eerste Wereldoorlog, het bedrijf gingen runnen. Zie ook bij Tiffon.

Braastad maakt voornamelijk blends: VS, VSOP, XO, Extra, single vineyard.

Enkele noten betreffende de Braastad-clan:

 • Sverre Braastad werkte rond de eeuwwisseling (1900) bij Bisquit als Chief Financial Officer.
 • Sverre Braastad trouwt in 1913 met Edith Rousseau, kleindochter van Médéric Tiffon en wordt in 1919 directeur van Tiffon.
 • Tijdens de Tweede Wereldoorlog is één van de Braastad-clan, Christian Braastad, tijdelijk eigenaar geworden van Courvoisier. Na de oorlog gaf hij het eigendom terug aan de Simon-familie, maar tot in de zeventiger jaren is Christian managing director gebleven en heeft er in hoge mate toe bijgedragen dat Courvoisier tot de big-four is gaan behoren.
 • In de veertiger jaren wordt Chateau de Triac aangekocht waar de familie woont.

  Chateau de Triac, vlakbij Jarnac
 • Ivar Braastad is directeur geweest van Courvoisier.
 • Christian Braastad trouwt met een dochter van Delamain. Hun zoon Alain Braastad wordt de volgende directeur van Delamain en na hem Charles Braastad.
 • Silvie Braastad, dochter van Sverre, trouwt met Cliff Hatch van Hiram Walker. Hiram Walker neemt niet lang daarna Courvoisier over.
 • Frank Braastad, zoon van Christian Braastad, is eerst vanaf 1961 verbonden geweest aan de directie van Courvoisier en is vanaf 1977 directeur geweest van Salignac.
 • Philippe Braastad-Tiffon begint in 1999 een eigen cognacbedrijf in Jarnac met als merk Duquai. Philippe Braastad-Tiffon is tevens keldermeester bij Birkedal-Hartmann.
 • in 1998 creëren Richard Braastad en Ansley Coale van Craft Distillers het merk Surrenne voor de Amerikaanse markt.

http://braastad.com/
Adres: 29 Quai de L’Ile Madame, 16200 Jarnac. Bezoek alleen op afspraak via email (j.braastad@cognac-tiffon.org)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten