Bouron

Louis Bouron, bouilleur de Cru in Saint-Jean-d’Angély (petite champagne, borderies en fins bois)

In 1832 begonnen door Louis Bouron. Ten gevolge van diverse huwelijken hebben ze momenteel wijngaarden in Petite Champagne (43 Ha), Borderies (40 Ha) en Fins Bois (7 Ha). Ze zijn te vinden aan de rand van Saint-Jean d’Angély waar ze in een prachtig 14e eeuws kasteel wonen, Chateau de la Grange. De huidige eigenaren zijn Monique Parias-Bouron en Bernard Parias.

Ze maken blends, bestaande uit 50% borderies, 43% petite champagne en 7% fins bois. Hun jonge eau-de-vie gaat eerst 1-2 jaar in nieuw hout uit de Limousin. Daarna wordt de eau-de-vie overgedaan in Tronçais-vaten.

Range: VS, Prestige, VSOP, Blason d’Or, Napoléon, Grande Réserve, Très Vieille Réserve, XO, Héritage, Sublime.

http://www.cognac-louisbouron.com/
Adres: Château de La Grange, 189 avenue de Jarnac – BP 80, 17416 Saint-Jean d’Angély.
Telefoon: 0546 320012. (bezoek is welkom.)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten