Bouju

Bouju, bouilleur de cru te Saint Preuil (Grande Champagne)

In 1805 kocht monsieur Allard, een voorouder van de huidige eigenaresse, Liliane Bouju, de eerste wijngaard in één van de beste gedeelten van de grande champagne. Lange tijd produceerden zij hun cognacs voor de grotere huizen.
Tegenwoordig heeft de familie ruim 20 ha bijna volledig aangeplant met ugni blanc en verkopen zij hun cognacs alleen nog maar onder eigen label.
Ze hebben een grote voorraad oude cognacs liggen, meer dan zeventien keer de hoeveelheid van wat jaarlijks verkocht wordt.

Er wordt sur lie gestookt in een tamelijk kleine alambiek (16,5 hl) om zoveel mogelijk smaak te verkrijgen. De donkere kleur waar Bouju om bekend staat, wordt verkregen door de jonge eau-de-vie langer dan gewoonlijk in nieuwe vaten te doen, één tot twee jaar waar een half jaar over het algemeen meer gebruikelijk is. Hij gebruikt dus geen karamel om de cognac bij te kleuren. Voor zijn vaten gebruikt hij eikenhout met een zo grof mogelijke structuur. De houttonen staan in de smaak van een cognac van Bouju dus ook op de voorgrond.

Range VSOP, Napoléon, XO, Très Vieux, Très Vieux (brut de fût, 50%), Royal Brut de Fût (60%), Sélection Spéciale, Extra, Réserve Familiale, XO Empereur.

François de Marange en François de Jussac zijn ook merken van Bouju. De laatste is een fine champagne.

http://www.cognac-daniel-bouju.com/
Adres: Lafont de St. Preuil, 16130  St. Preuil. Telefoon: 0545 834127 (geen informatie over bezoekmogelijkheden; waarschijnlijk wel mogelijk).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here