↓
 

COGNAC-TON

  • Home
    • Homepagina, algemeen
    • Over mij
    • Cognacs geproefd, lijst
    • Mijn flessen
    • Mijn boeken over cognac
  • Merken en producenten
    • Merkbeschrijvingen
      • Merken en producenten, introductie
      • Bestaande merken
      • Coöperaties
      • Verdwenen merken
    • Tabellen
    • Overname-gekte
    • Kaarten
      • Interactieve kaart cognac regio
      • Stad Cognac met producenten
      • Cru-kaart
  • Flessen
    • Bottle catalogs
      • AE Dor Bottle Catalog
      • Camus bottle catalog
      • Courvoisier Bottle Catalog
      • Delamain Bottle Catalog
      • Frapin Bottle Catalog
      • Hennessy Bottle Catalog
      • Martell Bottle Catalog
      • Rémy Martin Bottle Catalog
      • More bottle catalogs
    • Etiketten
    • Hoe oud is mijn fles
    • Wat staat er op een fles
    • Kosher cognacs
    • Falsificaties
    • Duurste flessen
      • Most expensive bottles, introduction
      • AE Dor Extravaganza
      • Camus Extravaganza
      • Courvoisier Extravaganza
      • Delamain Extravaganza
      • Dudognon Extravaganza
      • Frapin extravaganza
      • Hardy extravaganza
      • Hennessy Extravaganza
      • Hine extravaganza
      • Martell Extravaganza
      • Otard Extravaganza
      • Rémy Martin Extravaganza
    • Oudste cognacs
    • Flessen en flessenfabrieken
  • Collecties
    • Etiketten collectie (Paul Ronne)
    • Vintage cognac advertising (Simon Goode)
  • Overige onderwerpen
    • Geschiedenis van cognac
    • Kwaliteit
    • Overige onderwerpen
  • Cognacforum

Tooltips

Chai

COGNAC-TON Geplaatst op 26 november, 2014 door Ton26 november, 2014

Opslagplaats. Meestal is dit geen kelder ook al wordt het vaak met kelder vertaald.

Lees verder →

Maître de chai

COGNAC-TON Geplaatst op 19 oktober, 2013 door Ton11 februari, 2017

Vaak ten onrechte vertaald met keldermeester. Een Chai is een opslagplaats op een kade. De Maître de chai is degene die verantwoordelijk is voor de gang van zaken in deze opslagplaats. Hij speelt de hoofdrol bij het samenstellen van nieuwe … Lees verder →

Cru

COGNAC-TON Geplaatst op 18 oktober, 2013 door Ton3 december, 2013

Cru: gebied van herkomst, bij wet gedefinieerd; cru is het voltooid deelwoord van croître: groeien, wassen. [English: region of origin, as defined bij law; cru is past perfect tense of the verbe croître: to grow.]

Lees verder →
Website: Cognac-ton - Weaver Xtreme Theme
↑