Pascal Favre, bouilleur de Cru op Saint Pierre d’Oléron (bois ordinaires)

Zijn overgrootvader was al wijnboer, maar zoals gebruikelijk op het eiland had hij meerdere beroepen: kapper, tuinier en tuinarchitect. Pascal bezit zelf 36 hectare en heeft ook nog eens 5 hectare gepacht. Pascal heeft het bedrijf van zijn vader André voortgezet. Hij bezit een eigen alambiek.
Hij staat bekend om zijn goede wijn op het eiland en vooral om zijn goede pineau. Nochtans maakt hij ook cognacs, al heb ik daar zeer weinig over kunnen vinden, zelfs geen foto.

http://www.en-charente-maritime.com/organiser-sejour/sorties/visites/produits-terroir/vignoble-favre-et-fils-st-pierre-d-oleron-0
Adres: Village La Fromagerie, 
6 rue de l’Etang, 17310 Saint Pierre d’Oléron. Telefoon: 0546 470543; mob.: 06 71601740. (Bezoek: hele jaar geopend van 9 – 12.30h en van 14.30 – 19h behalve op de zondagmiddagen).

 


Reacties

Favre — Geen reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>