Louis Royer, handelshuis in Jarnac
- 1853 Louis Royer richt zijn eigen cognachuis op. Hij koopt aanvankelijk alle cognacs in. Later bouwt hij zijn eigen distilleerderij, waarna hij ook wijnen gaat inkopen en distilleren.
- 1890 Fusie met Jules Duret (overname?)
- 1986 Alain-Louis Royer, oudste zoon en manager, stapt op na een familieruzie (de onderhandelingen met Suntory zijn inmiddels begonnen) en begint zijn eigen firma, de Fussigny, een oud bedrijf dat hij weer nieuw leven inblaast samen met Anne-Marie Pantin-de Fussigny.
- 1989 Suntory (Japanse distilleerderij) koopt Louis Royer. De familie blijft wel zelf het bedrijf leiden.
- 2012 Royer koopt Domaine du Ménis over van de familie Giraudet, een wijngaard van 35 hectare in het grande champagne district.
- 2015 Louis Royer gaat deel uitmaken van Terroirs Distillers.
1853 Is de oprichtingsdatum, alhoewel op sommige etiketten 1875 als datum genoemd wordt.
Royer koopt Domaine du Ménis in Saint-Fort-sur-le-Né, een wijngaard van 35 hectare in de Grande Champagne. Ook de bijbehorende voorraad eau-de-vie wordt gekocht. Dit is een nieuwe ontwikkeling, want Louis Royer heeft voorheen nooit over eigen wijngaarden beschikt. Daarmee is niet gezegd dat ze zelf wijn gaan produceren. Jerome Royer zegt in een interview dat ze graag door de wijngaarden willen lopen en willen leren er in te werken.
Enkele productiekenmerken: rijping gebeurt geheel in Limousin eiken. Volgens Conal Gregory (1997) deels in Tronçais eiken, maar mogelijk is die keuze herzien. De vaten krijgen een lichte toast. In nieuwe vaten wordt de eau-de-vie drie maanden bewaard, in vaten die voor de tweede keer worden gebruikt, zes maanden. Op deze manier komen er niet overmatig veel houtsmaak in de cognac, wat de fruitsmaak doet behouden. Royer voegt suiker en karamel toe.
De cognacs onder eigen naam zijn tegenwoordig geheel van Grande Champagne, Petite Champagne en Borderies gemaakt. Maar ze hebben ook een serie single Cru’s (bons bois, fins bois, borderies, petite champagne en grande champagne) van goede kwaliteit.
Ze produceren ook het merk Joseph Guy dat gemaakt wordt van Bons Bois en Fins Bois.
Het logo is de bij. Vaak zie je ook de honingraat terug op het etiket.
Andere (merk)namen die in bezit zijn van Louis Royer of waaronder Royer in het verleden cognac verkocht heeft:
- Arbellot (1840) (van Louis Saveur)
- Bellery, Jules
- Bellevue
- Boilard
- Bouchet
- Bredon (van Louis Saveur)
- Bremant (van Louis Saveur)
- Chantal
- René Cler
- Dartimon
- Delyeuse
- Le Duc
- Alexander Dumas
- Duret (van Louis Saveur)
- Faustin
- Fauvel
- Le Grand Siècle
- Joseph Guy
- Lafont
- Latrebe
- Lyon & Co.
- Marmiton
- Maroy
- Marquis
- Mathez
- Mauger
- Mayflowers cognac
- Jules Montblanc
- Morice
- Perodeau
- Pierre Le Due (Russische site)
- Prévost
- Quintal
- Réserve Chantilly
- Rimaud
- Le Tanneur
- Le Temps Jadis
- Vallary
- Vaucelle
- Vital
Reacties
Royer — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>