Jean-Louis Roy, bouilleur de Cru in Sonneville (fins bois)
[Niet te verwarren met Domaine Roy in Verrières, grande champagne, noch met het huismerk Louis Roy van Gall & Gall.]
Aan het einde van de vorige eeuw is Jean-Louis Roy begonnen met cognacproductie. Hij doet dat samen met zijn vrouw Cathérine en zijn broer Gilles, wiens zoon Aurélien de beoogde opvolger is van het bedrijf.
Ze hebben contracten gesloten met Hennessy en Martell.
Ze bezitten 210 hectare grond waarvan ongeveer 40 voor wijn wordt gebruikt. Ze distilleren hun eigen producten.
Er is een samenwerkingsverband met andere landbouwers, met name in Saint Cybardeux, waar de familie vandaan komt. Ze hebben ook graan, mais, koolzaad en Limousin koeien.
Gamma (fins bois): VS, VSOP, Vieille Réserve, XO.
Door het BNIC wordt nog gemeld dat zij ook het merk La Font Pellerine zouden hebben.
Reacties
Roy, Jean-Louis — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>