Quintard frères, bouilleurs de Cru in Chadenac (petite champagne)
Vierde generatie cognacboeren. Bastien Quintard kwam in 2001 bij het bedrijf en zijn broer Thomas enkele jaren later. Ze zijn in het bezit van 30 hectare wijngaard, waarvan het merendeel is beplant met ugni blanc. Sinds de overname door de broers is er een alambiek bijgekomen en distilleren ze zelf. Voorheen werd de distillatie uitbesteed. Het merendeel van de opbrengst gaat nog steeds naar de grote cognachuizen, maar er wordt ook een deel bewaard voor hun eigen cognacs (en pineau).
De naam Du Frolet is de naam van hun moeder (Frolet), waar ze ‘du’ voor hebben gezet om er een merknaam van te maken.
Gamma (petite champagne): VS, VSOP, XO.
Reacties
Frolet — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>