Pascal Favre, bouilleur de Cru op Saint Pierre d’Oléron (bois ordinaires)
Zijn overgrootvader was al wijnboer, maar zoals gebruikelijk op het eiland had hij meerdere beroepen: kapper, tuinier en tuinarchitect. Pascal bezit zelf 36 hectare en heeft ook nog eens 5 hectare gepacht. Pascal heeft het bedrijf van zijn vader André voortgezet. Hij bezit een eigen alambiek.
Hij staat bekend om zijn goede wijn op het eiland en vooral om zijn goede pineau. Nochtans maakt hij ook cognacs.
Range: 3 sterren, VSOP
https://vin-oleron.com/
Adres: Village La Fromagerie, 6 rue de l’Etang, 17310 Saint Pierre d’Oléron. Telefoon: 0546 470543; mob.: 06 71601740. (Bezoek: hele jaar geopend van 9 – 12.30h en van 14.30 – 19h behalve op de zondagmiddagen).
Reacties
Favre — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>