Pasquet

Pasquet, bouilleur de Cru in Chez Ferchaud, Eraville (grande champagne)

Familiebedrijf dat sinds 1873 wijn destilleert, maar al van 1730 wijn verbouwt. In 1971 erft Jean-Luc Pasquet het bedrijf van zijn oom, Albert Brisson, die met Léonie Pasquet was getrouwd.
In 1977 begint Jean-Luc met het bottelen en verkopen van cognacs onder zijn eigen naam. Vanaf 1995 begint hij te experimenteren met organische wijnbouw en in 1998 verkrijgt hij het label Agriculture Biologique.
De zoon, Jean-Guillaume, werkt mee in het bedrijf en is tevens de maître-de-Chai.

Hij bezit bijna 8 hectare wijngaard in de grande champagne, maar gebruikt voor zijn XO ook petite champagne. De wijngaard is aangeplant met 76% ugni blanc, 8% montils en 16% folle blanche.

Hij destilleert sur lie. Voor het rijpen gebruikt hij alleen eikenhout van de Limousin met een medium toasting. De jonge eau-de-vie gaat 6-12 maanden op nieuw hout en daarna in oude vaten.

Gamma: organic VS (grande champagne), organic VSOP (grande champagne), Tradition Familiale (fine champagne), XO (grande champagne), Très Vieille Réserve (grande champagne).

http://www.cognac-pasquet.com/
Adres: Chez Ferchaud, 16120 Eraville. Telefoon: 0545 970749. Mob: 06 67749236. (Bezoek: het hele jaar van 10h tot 12h en van 14h30 tot 19h. In het weekend op afspraak).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten