Ménard

Ménard, bouilleur de Cru in Saint-Même-les-Carrières (Grande Champagne)

Volgens de familie Ménard zelf bestaat het bedrijf sinds 1815, maar er zijn ook documenten dat de familie zich al vanaf 1660 met wijnbouw en destilleren bezig hield. Voorouders van Jean Ménard bewerkten het land in de buurt van Salles d’Angles en waren in bezit van een pers en een alambiek. In 1815 zijn ze als bedrijf van start gegaan: wijnbouw en destillatie voor de grote cognachuizen. In deze periode zijn ze ook naar Saint-Même-les-Carrières verhuisd. In die tijd al stond de familie goed aangeschreven als destilleerder.

Na de Tweede Wereldoorlog zijn ze met productie en verkoop van cognac onder eigen label begonnen. Er wordt ook nog steeds eau-de-vie geleverd aan Rémy Martin en Martell.

Ze bezitten 80 Ha die volledig met ugni blanc zijn beplant. De wijngaarden liggen nogal verspreid over het gehele grande champagne district: La Voûte bij Ambleville, La Chaise in Mainxe, La Lèche in Bourg-Charente en La Cure in Saint-Même. Ten slotte nog een stuk land in Saint-Fort-sur-le-Né. Op twee verschillende plaatsen wordt gedestilleerd, in Mainxe en in Ambleville. De opslag, in Saint-Même-les-Carrières, is in Limousin-eiken vaten waarvan ongeveer 5% nieuwe vaten zijn.

Gamma: Sélection des Domaines, VSOP, Réserve Extra, XO en Ancestrale.

http://www.cognac-menard.com/
Adres: BP 16, 2 rue de la Cure, 16720 Saint Même les Carrières. Telefoon: 0545 819026. (Volgens BNIC open voor bezoekrs, maar geen verdere informatie bekend.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here