De hoofdingang van Foucauld aan de rue Pascal Combeau, waar nu de hoofdvestiging van de CDG gevestigd is.

Foucauld was ooit een merk met een hoge reputatie, wiens cognacs over de hele wereld werden verzonden. Lucien Foucauld startte deze firma in 1847 en het was zijn passie die er voor zorgde dat hij een cognac maakte die tot de beste van zijn tijd gerekend kon worden. Hij behoorde tot de selecte groep mannen die er voor gezorgd hebben dat cognac een begrip werd over de hele wereld.

In 1894 voegde zijn zoon Marc zich bij hem. Deze nam het bedrijf in 1899 over Ze verscheepten hun cognacs naar meer dan veertig landen in de hele wereld. Het was zeker geen klein bedrijfje. Ze hadden hun gebouwen in de Rue Pascal Combeau, Rue de Bellefonds, Rue des Cordeliers en de Rue de la Chambre (deze heet tegenwoordig Rue Henri Coquillaud).

Lucien en Marc Foucauld

We weten niet precies wat de reden is geweest, maar zoals veel andere middelgrote cognacbedrijven werd ook Lucien-Foucauld in 1977 door Michel Coste gekocht; het merk de gebouwen, en de voorraden. Michel Coste was rond 1969 begonnen met het opkopen van bedrijven. Zijn onderneming Compagny Commerciale de Guyenne (CCG of CDG) richtte hij in 1976 op. Hierna kocht hij Meukow in 1979 en Rouyer Guillet in 1989. In 1987 voegde Claude Brugerolle – die Michel Coste al vanaf het begin had geholpen – zich bij hem, samen met zijn bedrijf. Dus nu waren er vier belangrijke merken onder één dak: Brugerolle, Lucien-Foucauld, Meukow en Rouyer Guillet. Andere merken van belang waren onder meer Réau, Georges Courant, Favreau en Richard, maar van al deze merken is Meukow nu de vaandeldrager binnen de CCG-groep.

Men kan nog steeds wel oude cognacs van Lucien-Foucauld tegenkomen op veilingsites, met name enkele stokoude vintages zoals 1811, 1834, 1847, 1848, 1865, 1875, 1878 en 1932. Ook een enkele vsop of 3-sterren of 5-sterren cognac (of 5 kronen) kan men nog wel tegenkomen.

    


Reacties

Foucauld (Lucien-Foucauld) — Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>