Cognac de Montleau, cognac-huis in Mérignac (fins bois en borderies); ook De Laurière.
[Niet te verwarren met Terrasson Comte Gérald de Montleau]

Cognac de Montleau is een in Nederland onbekend merk, dat waarschijnlijk toch al lange tijd bestaat en in Noorwegen beter bekend is waar ze zelfs een Club de Montleau hebben.
De eigenaar van Cognac de Montleau is Alexandre De Brou de Laurière die afstamt van de Rochefoucaud familie, die banden heeft met het Engelse koningshuis. In de 19e eeuw werd al cognac gemaakt die goed stond aangeschreven.
Het merk is pas in 2014 gedeponeerd, omdat er een onderbreking van meer dan zeventig jaar is geweest in de productie. Alexandre de Brou de Laurière heeft het bedrijf een paar jaar geleden opnieuw opgestart. Zijn bedrijf heeft hij L&L Partners genoemd, een SAS (in Nederland zouden we dat een NV noemen).

Ze hebben ongeveer 40 hectare wijngaard in de fins bois en borderies. Veel cognacs worden ingekocht, met name zijn ze altijd op zoek naar oude vaten die nog ergens verborgen liggen.

Gamma (blend van fins bois en borderies): Réserve (VSOP, 15 jaar), XO Héritage, Impérial Hors d’Age, 1970, Autour de 1942 (grande champagne).

Daarnaast worden ook cognacs onder de naam De Laurière uitgebracht.
Range: VS, VSOP, XO, Hors d’Age en Club XLII.

(Update Maart 2023: Cognac de Montleau wordt niet meer geproduceerd. De Laurière nog wel)

http://cognac-de-montleau.com (niet meer actief)
https://www.cognac-de-lauriere.com/

Adres: 1 Rue du Chateau, Château de Villars, 16200 Mérignac. Tel. 0545 679163. (Geen informatie bekend over mogelijkheden tot bezoek).
 


Reacties

Montleau — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>