Domaine de Bessac, Bouilleur de Cru in Montendre (bons bois)

Het merk Domaine de Bessac is van de familie Lalande die al twee eeuwen cognac produceert in het uiterste zuiden van de cognacregio. Ze bezitten 26 hectare wijngrond in de bons bois. De huidige eigenaar is Philippe Lalande.
De familie distilleert zelf. Ze hebben een 200 jaar oude alambiek staan.

Gamma (bons bois): XXX (5 jaar), Grande Réserve (12 jaar)

http://www.charente-maritime-info.com/domaine_de_bessac/index_fr.htm (werkt niet meer)
Adres: Route de Vallet, 17130 Montendre. Telefoon: 0546 492496. (Bezoek: elke werkdag geopend van 10-12h en van 15-19h; zaterdag op afspraak. Bij voorkeur met telefonische aankondiging.)


Reacties

Domaine de Bessac — 2 reacties

 1. Hallo,

  Ik vraag me af of de naam misschien verkeerd gespeld is? Is het soms Bressac met een ‘r’?
  Domaine de Bessac is in elk geval een cognac-huis. Deze producent verkoopt cognac, pineau en wijn. Cognac is in elk geval altijd 40% of sterker en nooit minder. Pineau is rond de 18% en wijn is rond de 12%.
  Brandy is geen cognac. Brandy is weliswaar een sterke drank die ook van druiven wordt gemaakt en daarom enigszins op cognac kan lijken, maar ofwel komt deze niet uit de cognac-streek ofwel hij voldoet niet aan de productie-eisen, meestal omdat hij van andere druiven is gemaakt dan voor cognac is toegestaan.
  Als ik op internet naar Domaine de Bessace Spiritueux zoek, dan vind ik eigenlijk niks wat daar op lijkt. Als ik op Bressac brandy zoek dan vind ik een Belgische brandy. Dat zal hem dan wel zijn, denk ik.
  Misschien is hij wel lekker… maar zelf koop ik toch liever een echte cognac 🙂

 2. Beste,
  ik heb deze morgen een fles Domaine de Bessace Spiritueux 36 % gekocht. Ik dacht dit zoete likeur is maar met het zoeken op het internet kom ik aan Brandy. Kan u me meer uitleg geven ?
  Hartelijk dank,
  HIlde Cooremans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>