Pasquet, bouilleur de Cru in Chez Ferchaud, Eraville (grande champagne)
Familiebedrijf dat sinds 1873 wijn destilleert, maar al van 1730 wijn verbouwt. In 1971 erft Jean-Luc Pasquet het bedrijf van zijn oom, Albert Brisson, die met Léonie Pasquet was getrouwd.
In 1977 begint Jean-Luc met het bottelen en verkopen van cognacs onder zijn eigen naam. Vanaf 1995 begint hij te experimenteren met organische wijnbouw en in 1998 verkrijgt hij het label Agriculture Biologique.
De zoon, Jean-Guillaume, werkt mee in het bedrijf en is tevens de maître-de-Chai.
Hij bezit bijna 8 hectare wijngaard in de grande champagne, maar gebruikt voor zijn XO ook petite champagne. De wijngaard is aangeplant met 76% ugni blanc, 8% montils en 16% folle blanche.
Hij destilleert sur lie. Voor het rijpen gebruikt hij alleen eikenhout van de Limousin met een medium toasting. De jonge eau-de-vie gaat 6-12 maanden op nieuw hout en daarna in oude vaten.
Gamma: organic VS (grande champagne), organic VSOP (grande champagne), Tradition Familiale (fine champagne), XO (grande champagne), Très Vieille Réserve (grande champagne).
Reacties
Pasquet — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>