Lhéraud, bouilleur de Cru te Angeac-Charente (petite Champagne)
- 1680 Alexander Lhéraud start met telen van druiven in Lasdoux bij Angeac (sommige bronnen noemen zelfs 1839).
- 1875 Eugène Lhéraud krijgt wijngaard in Grande Champagne.
- 1881 Begint met distilleren voor de grote cognachuizen.
- 1971 Guy en Andrée Lhéraud beginnen onder eigen label cognac te verkopen.
Rémy Lhéraud, zoon van Eugène, heeft daarna nog veel meer land bijgekocht, ook in de andere cognacdistricten.
Guy Lhéraud heeft de wijngaarden in de Petite Champagne geërfd van zijn vader, samen met de bijzondere en oude voorraden. De wijngaarden in de Grande Champagne, de Borderies en de Fins Bois zijn naar zijn zussen toegegaan, die deze weer hebben doorverkocht.
De wijngaarden zijn beplant met 80% Ugni Blanc, 10% Folle Blanche en 10% Colombard. De familie beschikt ook over eigen distilleerketels. De cognacproductie wordt geheel in eigen beheer uitgevoerd. Ze leveren natuurlijk ook nog een belangrijk deel van hun productie aan de grote cognachuizen.
Enkele productiekenmerken: ze distilleren ‘sur le lie’. Een klein deel van de jonge eau-de-vie gaat in nieuwe vaten, de rest gaat in oudere vaten. Alle cognac van één jaargang wordt eerst gemengd, voordat deze naar zijn laatste vat wordt overgeheveld. Er worden geen toevoegingen gebruikt.
Ze voeren als blends de VS, VSOP en XO kwaliteiten en daarnaast een serie vintage cognacs van elk van de vijf cru´s, maar vooral ook veel Petite Champagne vintages.
Lhéraud heeft meerdere andere merken in bezit (gedeponeerd):
- Fargeas
- Baron V. Fournier
- Edouard III
- Henri III
- Lasdoux
- Alexandre Leopold
- Cardinal Premium
Reacties
Lhéraud — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>