Giboin, bouilleur de Cru in Cherves de Cognac (borderies en fins bois)
François Giboin komt uit een familie die al sinds 1830 wijn verbouwt en cognac produceert. De familie Lambert had in 1850 10 hectare. Deze wijngaard in de borderies was één van de weinige die niet geleden heeft ten tijde van de phylloxera-crisis aan het eind van de 19e eeuw. Deze phylloxera-luis gedijde namelijk niet op de wat vochtigere bodem in deze regio. François Giboin is van de zesde generatie. Ze bezitten momenteel ruim 24 hectare in de borderies en in de fins bois, maar ze zijn toch vooral bekend om hun borderies.
Voor de jonge cognacs distilleren ze zonder de lees. Voor de oudere cognacs gebruiken ze wel lees.
Gamma: Spéciale Fine de l’Hermitage (borderies), Sélection de l’Hermitage (borderies), VSOP Réserve de l’Hermitage (borderies), Napoléon Réserve de Castex, XO Royal (borderies) en diverse Millésimes (borderies).
Giboin produceert ook cognacs onder de naam E. de Moysson.
Reacties
Giboin — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>